Як вберегти  дитину від негативного впливу засобів масової інформації ?



1.Не піддавайтесь спокусі полегшити собі життя, посадивши малюка перед телевізором або телефоном , а самим зайнятись справами. Пам’ятайте, що психіка дитини формується тільки у спільній діяльності з дорослим.

2.Чітко регламентуйте перегляд дитиною телепрограм та роботу за комп’ютером. Максимальна кількість часу біля екрану не повинна перевищувативід 15-20 хвилин до 1 години на день (біля комп’ютера – не більше ніж  12 хвилин) для старших дошкільнят.

3.Намагайтесь не дозволяти дитині переглядати рекламу, а також художні фільми, що орієнтовані на дорослу аудиторію.

4.Намагайтесь стежити за змістовністю та художністю дитячих програм, щоб виключити низькопробну відео і телепродукцію.

5.Обговорюйте з дитиною сюжети переглянутих фільмів, використаних комп’ютерних ігор. Важливо зрозуміти, що дитина думає, відчуває, як вона вчинила б у тій чи іншій ситуації. Навчіть дитину аналізувати, оцінювати вчинки і розуміти почуття інших людей.

6.Після обговорення можна запропонувати малюкові намалювати героїв фільму, гри чи зліпити їх із пластиліну. При цьому важливо звернути увагу на зображення емоцій героїв.

7.Для дітей молодшого шкільного віку можна організувати гру «Режисери-мультиплікатори»: придумати і намалювати серію малюнків для нового фільму або продовжити улюблений фільм або гру.

Таким чином, пам’ятаючи про значну роль ЗМІ у житті кожної людини, ми повинні пам’ятати про ту відповідальність, що покладена на дорослих: зробити все можливе, щоб не допустити негативного впливу інформаційного потоку на психіку дитини.

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Якщо дитина вже «залипла у цифру» Рекомендації для батьків Не забирайте у дитини девайс. Вона сприйме це як агресію, порушення особистих м...